Resepi Masakan Malaysia: Asam Pedas
Bahan-Bahan:
5 ekor ikan kembong
1 batang serai-diketuk
1 tangkai daun kesum
2 ½ gelas air
Garam secukup rasa Bahan tumbuk:
4 ulas bawang merah
2 biji cili merah
Sedikit belacan
Cara:
Masukkan bahan yang ditumbuk, serai, daun kesum serta air ke dalam periuk.
Tunggu hingga mendidih, kemudian masukkan ikan serta garam secukup rasa.
Cadangan Hidangan:
Sesuai dimakan panas-panas bersama nasi putih atau dicecah dengan roti. kn senang, masakan orng bujang, sedap.. aku dah try buat dulu, ;-)
![]() |
Asam Pedas Ikan Kembung |
mcm kenal je mna ko amik resepi nie..huahua..
ReplyDeleteahah. aritu pernah try buat. tapi sekali je, lepas tu tak buat dah. tak jadikk! aduyai~
ReplyDeleteko masak ke awe...ko masakan utk aku we...
ReplyDeletehaFIS-- thu x pom.. nati ade maso aku masakn tuk ko ok x.. heehh
ReplyDeletean.. nur --- kalau x jadi. kena try ag..
ReplyDeletejasman,,-- boleh man nati sabtu ni aku masak la tuk ko.. hheheh